Grendestafetten 2022

Bli med på Grendestafetten, høstens lokale O-begivenhet, tirsdag 30. August, på Heistadmoen skistadion. Møt opp i god tid, senest 17.30. Starten går kl 18:00.

Grendestafetten er en stafett som arrangeres av rekruttkomiteen for Kongsberg O-lag. I Grendestafetten er det plass til alle aldre og alle nivåer, medlemmer og ikke-medlemmer, barn og foreldre. Hvis du ikke har vært med på o-løp før, så er dette en gylden anledning til å prøve seg!  

 Påmeldte deles i lag av arrangør etter grender og lagene mikses etter beste evne ut ifra blant annet geografisk tilhørighet, fart og erfaring. Det løpes 7 etapper. 7. etappe-løperne er lagledere - dvs samler laget og hjelper de yngste på laget med å se på kart og løyper før start!

De 2 første etappene starter samtidig. Når de er kommet i mål organiseres fellesstart for etappe 3 til 6.     7. og siste etappe får starte når løpere i etappene 3 til 6 på laget er kommet i mål . Plassering av laget avgjøres av passering av målstreken av siste etappe løper.  

Også i år har vi en nybegynnerløype som passer for foreldre og andre som er ferske i o-sporten. Disse er med i fellesstart for etappe 3-6 . Alle aktive deltakende barn som har vært på treninger i høst blir satt på en passende etappe og en forelder får tildelt denne etappen på samme lag som sitt barn. Barn som trenger følge får tildelt etappe 1 eller 2 og er i mål før foreldre ( og de andre) starter slik at det blir mulig for foreldre å skygge egne barn og så delta selv.

Hvor og når: Heistadmoen skistadion, tirsdag 30/8. Møt opp senest kl. 17:30, starten går kl. 18:00.  

Påmelding/lagoppstilling: Kommer her

Påmelding via Eventor her:

Har du ikke Eventor-login, kan du evnt sende påmelding per e-post til ola.lesteberg at gmail.com

Stafettopplegg:

1.etappe: "SMÅTROLL/KNØTT ". 3-5 min. løype for “knøttis” og “småttis”. Merket løype med o-poster og stiftklemmer. Anbefalt alder: opp til 6/7 år !! (dvs 2-5)! 

2.etappe: 1,0 km (nybegynner N-nivå) Anbefalt alder: ca.7/8 år og eldre. (KOL-karusell trinn 1)

3. etappe 1,0 km (nybegynner N-nivå) for ferske o-foreldre og andre som vil ha en kort og enkel løype (kan også passe KOL-karusell trinn 1 som ikke trenger følge)

4.etappe: 2 km C-nivå. Anbefalt alder: Barn, ungdom, voksne. (fra KOL-karusell trinn 2) 

5.etappe: 2,5 km B-nivå Anbfalt alder: Ungdom, voksne (fra 13 år og oppover)

6.etappe: 3 km A-nivå. Anbefalt for 15 år og oppover

7.etappe: 4km A-nivå. Anbefalt for 15 år og oppover. 7.etappe løper ut når alle på 3-6. etappe på ditt lag er kommet i mål. 15 minutter etter at ledende lag er løpt ut på siste etappe er det fellesstart for alle 7. etappe løpere som enda ikke har kommet seg ut i skogen.

Ta med: Din EKT brikke, kompass og løpstøy. Skift.