Gratulerer til Leiv Hope 90 år 13. februar!

Leiv fyller 90 år og vi i Kongsberg o-lag gratulerer så mye med dagen. Han ble valgt KOLs første formann i 1984 og medlem nr.1!

Leiv har i hele o-lagets 40-årige historie vært en av nestorene både administrativt og med god deltagelse på løp. I mange år var Leiv leder i KOL og vi i dag nyter godt av den innsatsen som «old-boys gjengen» la ned på 80- og 90-tallet med å samle o-løperne på Kongsberg til en klubb og å profesjonalisere våre arrangement. Gjennom gode Pinseløp i KIF og siden KOL, har vi også fått lov å arrangere O-festivaler, NM, testløp og World Cup, alle arrangement med Leiv i viktige roller. Med Leiv, Oddvar og Jan Vidar så var alt mulig og vi i KOL har lært mye av den gløden for å skape gode arrangement som resten av o-Norge har hatt glede av å delta på. Gjennom mange gode og store arrangement på 90-tallet og senere, har vi i KOL fått en trygg økonomi, mye på grunn av innsatsen til Leiv gjennom også å frontet o-sporten overfor  det lokale næringslivet og å sikre sponsorinntekter.

Leiv begynte med orientering i voksen alder og var derfor ikke en «barnestjerne». Han preget heller ikke forsiden på resultatlistene de første årene i old boys-klassen, men har hatt samme utvikling som en god årgang vin. I mange Veteranmesterskap har han vært helt i teten. Dette at Leiv kom i voksen alder inn i o-idretten, har kanskje vært en fordel overfor nye medlemmer i laget hvor han alltid har vært flink til å inkludere og trekke med seg nye til o-sporten. Fokuset har vært bredden, det å få med flest mulig. Mange er blitt rekruttert av Leiv opp igjennom, både på treningsløp og til Knutetrim og enda flere er vi som har hatt glede av å diskutere gode og dårlige veivalg med Leiv!

Gratulerer med dagen den 13. februar!

På vegne av styret i Kongsberg Orienteringslag

Bjørn

Faksimile fra NOF-posten nr. 2-1984-for mer historisk informasjon se kolhistorien.no